Coffee in Egyptian
In Cezve
(Turks) pour half portion of the water and add sugar to taste. Put a container
of water on the fire and wait until it boils. Then remove from heat, cover with
finely ground coffee, add the missing amount of boiling water and put on fire
again. In Cezve quickly starts to form a thick foam. It is necessary to ensure
that it has become more tightly, because it affects the flavor and aroma of the
beverage, but in any case not to allow rapid boil. Immediately, without giving
a moment to defend, coffee pour into cups and serve. Norma coffee powder and
water are selected according to individual taste, but usually it is a very high
concentration.
Кофе по-египетски
В джезву (турку) налить половину порции воды и добавить
сахар по вкусу. Поставить сосуд с водой на огонь и подождать, пока она закипит.
Затем снять с огня, засыпать кофе тонкого помола, добавить недостающее
количество кипятка и вновь поставить на огонь. В джезве быстро начнет
образовываться густая пена. Надо добиться того, чтобы она стала поплотнее, ведь
от этого зависят вкусовые и ароматические качества напитка, однако ни в коем
случае не допускать бурного кипения. Сразу же, не давая ни минуты для
отстаивания, кофе разлить в чашечки и подавать. Норму кофейного порошка и воды
подбирают согласно индивидуальному вкусу, но обычно это очень высокая
концентрация.
No comments:
Post a Comment