Sunday, June 16, 2013

Coffee on the Yerevan ... Кофе по-еревански

Coffee on the Yerevan  1 teaspoon very finely ground coffee, sugar water. Regardless of the circumstances taken a lot of coffee and a little water (1 teaspoon for a small cup of coffee). Allow for derogation from this rule in one direction or another depending on taste, health, addiction and other indispensable rule: coffee beans must be finely milled directly before cooking, the water should be soft. Ground coffee to fill in a copper or nickel silver coffee - srdzhept, add sugar if desired and needs to pour cold water almost to the top, put on a low heat (preferably on hot coals or in the heated sand). When content is sufficiently hot, it must be only once, quickly and vigorously to mix. After that, on the surface a light foam, which violate the integrity in any case impossible. Heating is stopped at the moment when the skin will pop up, showing a boiling liquid. In a cup put the foam evenly as possible and ready to pour coffee.


Кофе по-еревански
  1 ч. ложка кофе очень мелкого помола,
 сахар, вода.
 Независимо от обстоятельств берется много кофе и мало воды (1 ч. ложка кофе на маленькую чашку).
 Допускаются отступления от этого правила в ту или иную сторону в зависимости от вкуса, здоровья, пристрастия и др. Непременное правило: кофейные зерна должны быть мелко смолоты непосредственно перед варкой, вода должна быть мягкой. Смолотый кофе засыпать в медную или мельхиоровую кофеварку — срджепт, добавить сахар по желанию и потребности, залить холодной водой почти доверху, поставить на слабый огонь (предпочтительнее на горячие угли или в разогретый песок). Когда содержимое достаточно нагреется, его следует однократно, быстро и энергично перемешать. После этого на поверхности образуется светлая пенка, нарушать целостность которой ни в коем случае нельзя. Нагрев прекратить в то мгновение, когда пенка приподнимется, что свидетельствует о вскипании жидкости. В чашечку положить по возможности равномерно пенку и долить готовым кофе.


No comments:

Post a Comment