Thursday, June 13, 2013

Coffee in Hungarian

Coffee in Hungarian

In coffee in Hungarian two features. The first concerns the fact that the language of all the lovers of this drink called a "fortress." It is extraordinary.
Second - it should be a little cup. Here are the most commonly used of the Hungarians norm: 6 grams of coffee by 50 g of water. For comparison, the normal rate in Russia is 8 g per 150 g of water. Otherwise, making coffee in Hungarian is not significantly different from how it is done in other recipes, such as coffee-east. Today in Hungary mainly coffee is prepared by automatic coffee makers. However, the Hungarians do not forget for a long time bytuyuschuyu them saying: "Good coffee should be black as the devil, hot as hell fire and sweet as a kiss." However, it reminds Taylerana formula, but it is what it is. There is also a joke, that the inhabitants of Budapest in the form of coffee drink almost two tributaries of the Danube.


Кофе по-венгерски

У кофе по-венгерски две особенности. Первая касается того, что на языке всех любителей этого напитка называется «крепостью». Она необычайна.
Вторая — его в чашке должно быть немного. Вот наиболее употребительная у венгров норма: 6 г кофе на 50 г воды. Для сравнения: обычная норма в России составляет 8 г на 150 г воды. В остальном приготовление кофе по-венгерски существенно не отличается от того, как это делается по другим рецептам, в частности, кофе по-восточному. Сегодня в Венгрии в основном кофе готовится автоматическими кофеварками. Однако венгры не забывают давно бытующую у них пословицу: «Хороший кофе должен быть черен как дьявол, горяч как адский огонь и сладок как поцелуй». Правда, она напоминает формулу Тайлерана, но что есть, то есть. Существует также шутка, что жители Будапешта выпивают в виде кофе чуть ли не два притока Дуная.


No comments:

Post a Comment