Coffee in Hungarian
Coffee in Hungarian
In coffee in Hungarian two features. The first concerns the fact that the language of all the lovers of this drink called a "fortress." It is extraordinary.
Second - it should be a little cup. Here are the most commonly used of the Hungarians norm: 6 grams of coffee by 50 g of water. For comparison, the normal rate in Russia is 8 g per 150 g of water. Otherwise, making coffee in Hungarian is not significantly different from how it is done in other recipes, such as coffee-east. Today in Hungary mainly coffee is prepared by automatic coffee makers. However, the Hungarians do not forget for a long time bytuyuschuyu them saying: "Good coffee should be black as the devil, hot as hell fire and sweet as a kiss." However, it reminds Taylerana formula, but it is what it is. There is also a joke, that the inhabitants of Budapest in the form of coffee drink almost two tributaries of the Danube.
Кофе по-венгерски
У кофе по-венгерски две особенности. Первая касается того, что на языке всех любителей этого напитка называется «крепостью». Она необычайна.
Вторая — его в чашке должно быть немного. Вот наиболее употребительная у венгров норма: 6 г кофе на 50 г воды. Для сравнения: обычная норма в России составляет 8 г на 150 г воды. В остальном приготовление кофе по-венгерски существенно не отличается от того, как это делается по другим рецептам, в частности, кофе по-восточному. Сегодня в Венгрии в основном кофе готовится автоматическими кофеварками. Однако венгры не забывают давно бытующую у них пословицу: «Хороший кофе должен быть черен как дьявол, горяч как адский огонь и сладок как поцелуй». Правда, она напоминает формулу Тайлерана, но что есть, то есть. Существует также шутка, что жители Будапешта выпивают в виде кофе чуть ли не два притока Дуная.
No comments:
Post a Comment